Annons

Läkemedel säljs på svensk hemsida

På den svenska hemsidan ?Max?s Online Apotek? kan man beställa både Inderal och Proscar direkt på nätet.Den ansvarige för onlineapoteket, hävdar dock att han inte har för avsikt att sälja några läkemedel i Sverige ? än.

24 jul 2002, kl 22:00
0

Annons

Det svenska Internetföretaget Max?s Online Apotek erbjuder både receptbelagda läkemedel som propranolol (Inderal), finasterid (Proscar) och fenytoin (Diphantoine), och ?smarta droger? som melatonin, DHEA och aminosyror på sin hemsida på Internet.


Dubbelt så dyrt
Men det är knappast någon god affär att handla på Max?s Online Apotek. Priserna är ofta mer än dubbelt så höga som apotekens utförsäljningspriser. T ex kostar 28 tabletter Proscar 5 mg över 630 kronor jämfört med de 325 kronor det kostar på apoteket.


Stoppas av Läkemedelsverket
? Vi ser synnerligen allvarligt på detta i och med att det är receptbelagda läkemedel som bjuds ut och vi har redan agerat för att sätta stopp för verksamheten, säger Anna-Maria Åslund-Nilsson på Läkemedelsverket.
Max Haase, ansvarig för hemsidan, förnekar dock att det sker någon försäljning via hemsidan.
? Hemsidan är bara ett exempel på en digital butik, säger han, jag sysslar med programmering och detta är bra reklam.
Samtidigt medger han att syftet från början var att sälja läkemedel, men att han har gett upp de tankarna tills vidare. I alla fall så länge Apoteksbolagets monopol finns kvar.
? Jag tänker på business, säger han. Monopolet kommer att försvinna och då kommer många att hoppa på apoteksbusinessen. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng