Annons

Läkemedel med sensor utvärderas av FDA

Ett läkemedel med inbyggd sensor utvärderas nu av FDA för ett eventuellt godkännande.

28 sep 2015, kl 09:11
0

Annons

Foto: iStockphoto

Sensorn registrerar när patientens mage tar upp medicinen och det är första gången en sådan här typ av digital medicin behandlas av FDA, skriver The Pharmaceutical Journal.

Båda produkterna, den antipsykotiska aripiprazol och sensorn har blivit godkända var för sig, men nu har alltså FDA gett grönt ljus för att behandla ansökan av kombinationsprodukten, sett som ett läkemedel.

Sensorn känner av när medicinen når patientens mage och samlar in data som patientens kroppsvinkel, aktivitet och vila. Signalerna tas emot av ett plåster och skickar sedan informationen till patientens mobiltelefon. Vid patientens samtycke kan även data skickas vidare till läkare eller vårdgivare.

– Detta innebär att läkemedel kan anpassas till var och en av oss och spegla vårt unika medicineringsmönster, vår livsstil och dagliga hälsoval, säger Andrew Thompson, VD och koncernchef för företaget som tillverkar sensorn, till tidskriften.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng