Lågt pris på Biovitrum

(DAGENS INDUSTRI 12 JUNI) Pharmacia räknade med att priset på Biovitrum skulle hamna runt 3 miljarder kronor. Men den 1 miljard de nya ägarna, däribland Nordic Capital och amerikanska MPM Capital, betalar för två tredjedelar av Biovitrum värderar bara bolaget till 1,5 miljarder. Håkan Åström, ansvarig för strategi och företagsaffärer inom Pharmacia säger dock till […]

20 jun 2001, kl 20:02
0

Annons

(DAGENS INDUSTRI 12 JUNI)

Pharmacia räknade med att priset på Biovitrum skulle hamna runt 3 miljarder kronor. Men den 1 miljard de nya ägarna, däribland Nordic Capital och amerikanska MPM Capital, betalar för två tredjedelar av Biovitrum värderar bara bolaget till 1,5 miljarder.

Håkan Åström, ansvarig för strategi och företagsaffärer inom Pharmacia säger dock till Dagens Industri att det är ett ?acceptabelt pris?.

Försäljningen av Biovitrum innebär att Pharmacia inte längre har någon svensk grundforskning kvar i sitt företag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng