Ingen konjak till kaffet

(LEGEMIDLER OG SAMFUNN 4/2001) Norsk läkemedelsindustri har nyligen utvärderat sina två år gamla etiska regler för medicinska kongresser. Det har ännu inte gått att få slut på övertramp och branschen medger att brist på intern lojalitet och krav från läkarna gör situationen svår. De företag som bryter mot reglerna kan få böter, men för läkarna […]

20 jun 2001, kl 20:02
0

Annons

(LEGEMIDLER OG SAMFUNN 4/2001)

Norsk läkemedelsindustri har nyligen utvärderat sina två år gamla etiska regler för medicinska kongresser. Det har ännu inte gått att få slut på övertramp och branschen medger att brist på intern lojalitet och krav från läkarna gör situationen svår. De företag som bryter mot reglerna kan få böter, men för läkarna finns inga sanktioner.

I reglerna står bland annat att företagen måste motivera varför kongresser inte kan hållas i Norge i stället för utlandet, att kongresserna skall bestå av minst fem timmars utbildning, att äkta hälfter inte får följa med och att konjak till kaffet inte ska ingå.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng