Annons

Försiktigt med coxiber

(Rapport om läkemedel juni 2001) Den senaste ?Läkemedelsinformation på våra villkor? handlade om när NSAID duger och när man bör använda de nya ?coxiberna?. De senare bör användas till patienter som oundgängligen måste ha antiinflammatorisk behandling under mer än en månads tid och som har hög risk för allvarliga magbiverkningar av konventionella NSAID. Minst någon […]

20 jun 2001, kl 20:01
0

Annons

(Rapport om läkemedel juni 2001)

Den senaste ?Läkemedelsinformation på våra villkor? handlade om när NSAID duger och när man bör använda de nya ?coxiberna?. De senare bör användas till patienter som oundgängligen måste ha antiinflammatorisk behandling under mer än en månads tid och som har hög risk för allvarliga magbiverkningar av konventionella NSAID. Minst någon av riskfaktorerna tidigare ulcus, tidigare gastrointestinal blödning och hög ålder bör föreligga. Och man måste se upp med kontraindikationerna njursvikt och hjärtsvikt. För dem på lågdos ASA har coxiberna ingen säker fördel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng