Kriterier för EMA ska beslutas i juni

Kriterier för EMA ska beslutas i juni

Europeiska rådet ska besluta om kriterierna som ska gälla för läkemedelsmyndigheten vid sitt nästa möte.

2 maj 2017, kl 10:51
0

Annons

Ambassadör Christer Asp. Foto: Sara Heyman.

Nu förbereder man på ambassadörsnivå kriterielistan med de krav som ska gälla och ligga till grund för beslutet om vilket land som ska få ta över värdskapet för den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA.

– Nu kan man säga att beslutsprocessen är igång, säger ambassadör Christer Asp som leder sekretariatet för att få EMA till Sverige.

Fram till slutet av juni, då europeiska rådets möte hålls igen, är alltså tiden för att komma överens om kriterierna.

Christer Asp säger att europeiska rådets ordförande Donald Tusk och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker antagligen bedömer att det behövs tid för detta, eftersom alla 27 länder måste vara eniga.

När kriterierna väl är klara, är förhoppningen att det europeiska rådet kan besluta om värdland vid sitt möte i oktober.

– Siktet är inställt på det, säger Christer Asp, men ingen kan ju förutsäga vad som händer eftersom alla länder återigen måste vara eniga.

Vad gör ni nu i sekretariatet?
– Vi fortsätter att färdigställa vårt så kallade landpaket, som i allt väsentligt redan är klart, berättar Christer Asp. Det är det paket vi tänker presentera, som visar hur vi tänker ta emot EMA.

Christer Asp åker denna vecka till Warsawa och i nästa vecka till Berlin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng