Annons

Konsultföretag vill stärka apotekarnas roll

Intresset för att förse de nya apoteksaktörerna med kompetent personal
är stort. Ett flertal bemanningsföretag har annonserat att de är redo
för den nya marknaden. I det nystartade Hyrapotekare kommer man att
satsa på att erbjuda just apotekare till aktörerna.

21 aug 2009, kl 14:56
1

Efter att ha arbetat som biträdande apotekschef i Norge befinner sig Robert Svanström sedan knappt två veckor tillbaka i Sverige. Här har han startat konsultföretaget Hyrapotekare som ska hyra ut arbetskraft till de nya apoteksaktörerna.
– Just nu är det bara jag själv och 3-4 apotekare som är knutna till företaget. Men planen är att bli fler när de nya aktörerna väl börjar sina verksamheter, säger Robert Svanström.

Senaste året har flera rekryterings- och bemanningsföretag inlett satsningar på apoteksmarknaden. Pharmarelations som tidigare hyrt ut personal till läkemedelsindustrin annonserade under vintern att de också börjar arbeta mot apotek och nystartade Upool inriktar sig enbart på apotekspersonal.

Till skillnad från de flesta andra i branschen kommer Robert Svanström enbart att hyra ut legitimerade apotekare.
– Apotekare har en viss kompetens som det är viktigt att värna om. Framför allt när den stödstruktur som Apoteket AB haft i sin organisation försvinner tror jag att apotekare kan tillföra saker på arbetsplatserna, säger han.

Företaget Hyrapotekare är baserat i Stockholm men företaget kommer att knyta till sig personal över hela landet. Apotekarna kommer också att finnas tillgängliga för både korta och långa uppdrag.
– Man skulle kanske tro att apotekare för en tynande roll nu när det blir vanligare att köpa läkemedel på internet till exempel. Men jag tror att det finns många outnyttjade möjligheter för yrkesgruppen som arbete med rådgivning och hälsotester, säger Robert Svanström.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Helt i linje med insändaren jag skrev i förra utgåvan av läkemedelsvärldens pappersbilaga.

    Önskar Robert all lycka med sitt företag.