Klart om glesbygdsstöd nästa vecka

TLVs förslag kommer att gälla i stort men detaljerna redovisas nästa vecka.

8 mar 2013, kl 09:08
0

Regeringen fattade beslut om det så kallade glesbygdsstödet till apotek för en vecka sedan men exakt hur det ser ut har inte offentliggjorts. Enligt Mårten Kristiansen som arbetar med frågan på regeringskansliet är det likt det förslag som Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, presenterade i oktober.

TLV kommer också att bli den myndighet som utformar förordningen som reglerar stödet. reglerna kommer att presenteras i sin helhet den 12 mars.

I regeringens höstbudget presenterades ett stöd på 20 miljoner årligen för att stötta apotek som finns i glesbygden, det rör sig om runt 150 stycken. TLV tog fram ett förslag för vad som ska krävas för att få ta del av stödet. Två avgörande punkter i det var avstånd till närmaste apotek och hur stor volym receptbelagda preparat som apoteket säljer.

Redan i februari gick Kronans Droghandel ut och berättade att de lägger ner sitt apotek i Lima, oavsett om de beviljas stöd för det eller inte.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng