Positivt för simeprevir

Medivir och Janssen presenterade positiva resultat från en studie där hepatit C-medlet simeprevir gavs i kombination med sofosbuvir.

7 mar 2013, kl 14:31
0

Resultaten kommer från den första delen av den interferonfria Cosmostudien där proteashämmaren simeprevir getts i kombination med nukleotidhämmaren sofosbuvir från Gilead. Behandlingen har skett med eller utan ribavirin i 12 eller 24 veckor.

Totalt ingår 80 patienter i studien indelade i fyra grupper. Samtliga har genotyp 1 hepatit C och har inte svarat på tidigare behandling.

Resultaten, som presenterades vid den vetenskapliga konferensen 20th Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections i Atlanta, USA, visar att kombinationen gav virologisk respons hos i stort sett alla av patienterna. Mellan 66 och 100 procent av patienterna hade icke detekterbara nivåer av hepatit C-virus då behandlingen var slut. Effekten kvarstod även åtta veckor efter att behandling avslutats, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng