Kinesisk lista på viktiga mediciner

En viktig inkomstkälla för sjukhus och läkare i Kina är försäljning av läkemedel, ofta till höga priser. Nu har den kinesiska regeringen valt ut drygt 300 läkemedel som man inför priskontroll på.

26 aug 2009, kl 10:58
0

Den kinesiska hälsomyndigheten har nu upprättat en lista på drygt 300 viktiga läkemedel. Av dem är 60 procent läkemedel som antibiotika, protonpumpshämmare, smärtstillande, hostmediciner och blodtryckssänkare av västerländskt snitt.

Listan med
essentiella mediciner är en del i den centrala planering med en hälsoreform som beräknas kosta cirka 124 miljarder dollar.
Idag får kineserna tillgång till dessa läkemedel via sjukhusen, ofta till höga priser, eftersom sjukhusen tjänar pengar på försäljningen. Resultatet har blivit en många gånger aggressiv och onödig förskrivning.

De av staten
priskontrollerade läkemedlen ska säljas på hälsocentraler i Kina och ska enligt planen vara förstahandsvalet på statliga institutioner 2020.
Kina är idag den femte största läkemedelsmarknaden, 2013 beräknas landet ligga på tredje plats efter USA och Japan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng