Kina-samarbete för Astrazeneca

Astrazeneca inleder ett samarbete med Ironwood om att utveckla och marknadsföra läkemedlet linaklotid i Kina.

24 okt 2012, kl 10:38
0

Annons

Linaklotid är den enda antagonisten för guanylatcyclas-C för behandling av irritabel kolon med förstoppning (IBS-C) och kronisk idiopatisk förstoppning, skriver Astrazeneca i ett pressmeddelande. Läkemedlet godkändes för indikationerna i augusti i USA. I maj ansökte Ironwood om tillstånd i Kina för en fas III-studie av linaklotid för behandling av vuxna med IBS-C. 

Astrazeneca betalar Ironwood 25 miljoner dollar och därefter kommer företagen att dela nettovinster och förluster i samband med linaklotid i Kina.

– Kina är en av de snabbast växande marknaderna i världen för receptförskrivna läkemedel, och linaklotid erbjuder en värdefull möjlighet att tillgodose patienters behov lokalt med hjälp av ett innovativt nytt behandlingsalternativ, säger Mark Mallon, vice president för Asia Pacific och chef för AstraZeneca i Kina, i pressmeddelandet. 

Drygt 160 av Ironwoods försäljningsspecialister kommer också att framhålla Astrazenecas läkemedel Nexium vid möten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng