Kenneth Johansson kvar som ordförande

Kommunernas tillsyn av OTC-försäljning och arbetet med den nationella
läkemedelsstrategin är några av uppgifter som väntar Kenneth Johansson
som fortsätter sitt uppdrag i socialutskottet.

8 okt 2010, kl 13:00
0

Annons

Centerpartisten Kenneth Johansson sitter kvar som ordförande i riksdagens socialutskott de kommande fyra åren.
– Det känns bra, det är precis vad jag hade hoppats på att få fortsätta. Vi har genomfört flera olika reformer de senaste fyra åren och nu återstår det arbete med att vårda och utveckla dessa, säger han.

Han säger att han är nöjd med genomförandet av apoteksomregleringen men att det återstår en del frågor att lösa och följa upp.
– Den kommunala tillsynen av försäljningen av receptfritt är en fråga som jag vet att det gått lite trögt med så den ska vi ta tag i. Vi ser siffror på att omsättningen av receptfria läkemedel ökar och det är viktigt att se till att det inte blir någon överkonsumtion, säger han.

Vad gäller läkemedelsfrågor i övrigt kommer arbetet med den nationella läkemedelsstrategin att ta en del plats under den kommande mandatperioden. För sjukvården över lag nämner han frågor som jämlik och rättvis vård, psykiatri och vårdgarantin.

Efter valet har den borgerliga alliansen och de rödgröna 16 platser var i socialutskottet och Sverigedemokraterna en.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng