Japan öppnar för generikamarknad

Den japanska regeringen har infört en ny prispolitik på läkemedelsområdet.

18 apr 2002, kl 13:33
0

Annons

För att sänka sjukvårdskostnaderna har den japanska regeringen beslutat om en hårdare prisreglering för läkemedel.
Prisregleringen riktar sig främst mot gamla inhemska originalpreparat och är ett försök att utveckla en generikamarknad, men också för att ge incitament till utveckling av nya originalpreparat.

Till skillnad mot tidigare prissänkningar har regeringen den här gången beslutat att sänka priserna på gamla läkemedel med nästan fem procent mer än för nyare preparat. Läkemedel som av myndigheterna bedöms som innovativa kommer att premieras i förhållande till ?mee-too? preparat.

Regeringens hårdhänta prisreglering är ett tecken på att regeringen nu prioriterar ekonomiska hänsyn till skillnad mot tidigare, då man främst inriktat sig på att stödja en stark nationell farmacevtisk industri skriver tidningen Financial Times. En inriktning som inte varit så lyckad. Japan har idag bara ett läkemedelsföretag i världsklass, Takeda.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng