Januvia blir kvar i förmånen

En ny hälsoekonomisk analys och en prissänkning gör att omprövningen av subventionen för Januvia avskrivs.

26 sep 2014, kl 08:04
0

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har omprövat subventionen för Januvia, sitagliptin, mot diabetes typ II. Januvia har ingått i förmånen sedan 2007, men med ett uppföljningsvillkor eftersom det fanns stora osäkerheter i det hälsoekonomiska underlaget.

TLV har omprövat subventionen av läkemedlet. Nu har företaget inkommit med en ny hälsoekonomisk analys, där det är mer konservativa antaganden om läkemedlet än i tidigare analyser. Företaget har också sänkt priset.

Enligt TLV finns fortfarande några av osäkerheterna kring de långsiktiga effekterna av Januvia kvar, men bedömer läkemedlet som kostnadseffektivt. Myndigheter avskriver omprövningen och Januvia kommer att finnas kvar i förmånen, med begränsning till patienter som först provat eller inte kan använda metformin, sulfonureid eller insulin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng