Årets farmaceut heter Linda Grahn

En kommunapotekare får utmärkelsen av fackförbundet Sveriges Farmaceuter.

25 sep 2014, kl 11:49
0

Linda Grahn, kommunapotekare

Linda Grahn är något så ovanligt som kommunapotekare för 14 kommuner och landstinget i Norrbotten. Hon har lett ett samverkansprojekt som haft målet att förbättra läkemedelshanteringen för äldre och har lett utbildningar för att höja kompetensen. Utbildningarna har riktats till kommunernas vård- och omsorgspersonal inom hemsjukvård och kommunala boendeformer.

Nu har hon tilldelats utmärkelsen Årets farmaceut av fackförbundet Sveriges Farmaceuter.
”Utbildningarna har visat mycket goda resultat. De har höjt kompetensnivån, gett hälso- och sjukvårdspersonalen verktyg för att kunna föreslå alternativ till läkemedel samt gett dem kunskap om biverkningar och om olämpliga läkemedel för äldre. Olika yrkeskategorier deltog i utbildningarna vilket innebar att alla i vårdteamet kring den äldre fick ta del av samma budskap”, skriver juryn i sin motivering.

Juryn anser också att Linda Grahn med sitt projekt visat att farmacins roll kan utvecklas och befästas i kommunerna.
– Linda Grahn har verkligen skapat nytta för den äldre patienten, säger Sveriges Farmaceuters förbundsordförande Thony Björk i ett pressmeddelande.

Priset delas ut den 9 oktober på ett frukostseminarium då pristagaren håller en öppen föreläsning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng