Annons

Insulinresistens hos var tredje amerikan

Enligt en expertgrupp i USA kan en tredjedel av alla amerikaner lida av insulinresistens och därmed ha en ökad risk att drabbas av typ 2-diabetes.

28 aug 2002, kl 12:27
0

Annons

En panel med representanter från fyra medicinska organisationer har enats om officiella riktlinjer om hur diagnosen på insulinresistens eller nedsatt insulinkänslighet ska ställas.
Organisationerna är the American College of Endocrinology, American Association of Clinical Endocrinologists, American Medical Association och American College of Physicians-American Society of Internal Medicine.
Vid insulinresistens förlorar individen förmåga att utnyttja sitt eget insulin tillräckligt effektivt. Fler och fler barn så väl som vuxna utvecklar tillståndet. Om det inte behandlas kan det leda tilldiabetes och hjärtkärl sjukdom.
De amerikanska experterna menar att så många som en tredjedel av alla amerikaner kan lida av insulinresistens. Barläkare har rapporterat att sju till tioåringar utvecklar det metabola syndromet, fetma och typ 2-diabetes.
Det råd experterna ger för att förebygga/behandla är kända och enkla (fast kanske svåra att genomföra): Att minska i vikt med fem till tio procent och promenera 20 minuter fem dar i veckan.
Mer information finns på http://www.aace.com.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng