Inlyta blir subventionerat

Pfizers läkemedel mot njurcellscancer ingår nu i högkostnadsskyddet efter ett beslut från TLV.

11 feb 2013, kl 11:12
0

I höstas godkändes Pfizers läkemedel Inlyta (axitinib) mot avancerad/metastaserad njurcellscancer hos vuxna. Nu har Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, bedömt att det är kostnadseffektivt och ska ingå i högkostnadsskyddet.

Inlyta används när behandling med Sutent eller cytokiner misslyckats. Läkemedlet har vid en jämförelse med Nexavar visat sig ge en ökad progressionsfri överlevnad. Kostnaden är densamma för de båda preparaten. TLV bedömer därför att Inlyta ska vara subventionerat och ingå i högkostnadsskyddet.

I slutet av förra året bedömde den engelska myndigheten Nice att Inlyta inte var kostnadseffektivt. Anledningen var att Pfizer redovisat data från prövningar som jämför Inlyta med en behandling som inte rekommenderas av myndigheten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng