Inhalerat insulin skadar inte andning

Inhalerat insulin påverkar inte lungfunktionen visar nya fas III-data från företaget Nektar Therapeutics. Blodglukosnivåerna sänktes också mer med det inhalerade insulinet än med glitazoner hos typ 2-diabetiker.

17 jun 2003, kl 14:00
0

Annons

Farhågor för att det inhalerade insulinet Exubera skulle skada andningsfunktionen har tidigare gjorts gällande. Men under en pågående diabeteskongress i New Orleans presenterades data som pekar på att produkten inte skadar lungfunktionen. Bakom fas III-studien står Nektar Therapeutics i samarbete med Pfizer och Aventis.

I studien fick 145 typ 2-diabetiker antingen inhalerat insulin eller rosiglitazon (Avandia) under en tremånadersperiod. Det var ingen skillnad mellan grupperna i lungfunktionstester. Enligt företaget var Exubera också bättre på att hålla blodglukosnivåerna i schack. HbA1C, som är en markör för blodglukosnivåerna, sänktes med 2,3 procent i gruppen som fick Exubera och med 1,4 procent i rosiglitazongruppen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng