Annons

Inget prövningstillstånd för TLV

Kammarrätten avslår TLVs överklagan i fallet om Region Skånes prisavtal om läkemedlet Cimzia. Rabattavtalen får fortsätta tills ärendet är avgjort.

18 mar 2013, kl 09:03
0

Annons

För ett drygt år sedan sade Tandvårds- och läkemdelsförmånsverket att det återbäringsavtal som Region Skåne träffat med företaget UCB om TNF-hämmaren Cimzia stred mot lagen om läkemedelsförmåner.

Det beslutet överklagades av Region Skåne till Förvaltningsrätten varpå TLV förbjöd samarbetena att fortsätta till dess att frågan är avgjord i domstol. När förvaltningsrätten valde att frysa TLVs förbund vände sig myndigheten till Kammarrätten i Stockholm.

Kammarrätten har nu meddelat att de inte kommer att pröva frågan och Region Skåne kan därmed fortsätta med prisöverenskommelser tills dess att förvaltningsrätten har avgjort frågan.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng