Inget gehör för klagomål

Läkaren som inte kom fram till apoteket via telefon har inte fått gensvar på sin anmälan till Ivo.

15 jun 2015, kl 11:13
1

Läkaren anmälde ett sjukhusapotek eftersom hen under 30 minuter försökte ringa in ett recept. Hen kunde inte kopplas till telefonkö. Efter fem försök gav läkaren upp och patienten fick inte sina läkemedel den här dagen. Läkaren skickade en anmäla till Inspektionen för vård och omsorg som inte resulterat i några åtgärder från myndigheten.

Myndighetens bedömning är att händelsen inte har direkt betydelse för patientsäkerheten
– Vi bedömde det inte som ett patientsäkerhetsproblem. Det finns många andra sätt att kontakta ett apotek, till exempel via digital förskrivning eller med pappersrecept och så finns det ju andra apotek, säger utredaren Ann-Sofi Lundgren.
Ärendet är nu avslutat för Ivos del.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Jobbigt att inte komma fram, speciellt på söndagar. Ibland har det tagit mig 2 veckor att få tag i en läkare då fel telefonnummer/arbetsplats uppgetts och läkaren bara jobbar “sporadiskt”. Ingen på den uppgivna arbetsplatsen vet var läkaren finns övrig tid och det finns självklart inga andra kontaktuppgifter tillgängliga. Så ur mitt perspektiv låter en halvtimme som himmelriket! Speciellt när man även kan välja ett annat apotek, pappersrecept eller e-recept!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng