Ingen ny medicin mot ALS

Företaget Biogen har lagt ned utvecklingen av läkemedlet dexpramipexol för behandling av ALS. Substansen visade sig inte ha någon effekt.

7 jan 2013, kl 15:57
0

Läkemedelsföretaget lägger ned utvecklingen av läkemedelssubstansen efter att man i en fas 3-studie inte uppfyllt de primära effektmåtten som var att bromsa utvecklingen av symtom och överlevnad hos personer med ALS, amyotrofisk lateral skleros.

Man såg inte heller någon effekt i till exempel särskilda patientgrupper, meddelar företaget. I studien ingick 943 patienter från 11 länder. Det har efter en fas II-studie funnits hopp om att det nya läkemedlet skulle ha en viss bromsande effekt på sjukdomsutvecklingen.

I Sverige insjuknar varje år cirka 200 personer i sjukdomen. Det finns idag inte någon bot mot sjukdomen. Den enda godkända bromsmedicinen mot ALS hittills är riluzol.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng