Annons

Indien screenar för livsstilssjukdomar

Över 70 miljoner indier kommer att screenas för sjukdomar som
diabetes, cancer och hjärtproblem. Det är en del av en omfattande plan
som landets myndigheter vill genomföra.

19 aug 2010, kl 13:46
0

Över 20 000 hälsocentrer 100 disktrikt runt om i Indien ska delta i den stora screeningen. Nyligen beviljades statliga utlägg för omkring 260 miljoner dollar för att få till stånd en kontroll av indiernas hälsotillstånd. Enligt planen ska över 70 miljoner indier över 30 år testes för livsstilssjukdomar som diabetes, stroke, hjärt-kärlsjukom och cancer, skriver tidningen Scrip.

Anledningen är att man misstänker stora mörkertal av dessa sjukdomar och satsningen ska kombineras med informationsprogram om hur man lever ett hälsosammare liv. Bakgrunden är en studie som undersökte prevalensen av odiagnostiserad diabetes och högt blodtryck vid några av Indiens största sjukhus och vårdcentraler. Resltaten är en del av Sanofi-Aventis SITE-studie (Screening Inda´s twin Epidemics) som konstaterade att det finns ett stort antal oupptäckta sjukdomsfall.

Sammanlagt ska omkring 32 000 anställda inom hälso- och sjukvården utbildas i att utföra screeningtester och diagnostisera de aktuella sjukdomarna. Omkring 40 miljoner av Indiens cirka en miljard innevånare har diabetes och de toppar listan, följt av Kin, över länder där sjukdomen är som vanligast.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng