Immunoterapi under tungan effektivt mot hösnuva

Immunoterapi som ges som tablett eller droppar under tungan är ett säkert
och effektivt sätt att behandla pollen- och dammallergier. Enligt en
sammanställning från Cochraneinstitutet är det också ett bra alternativ
för barn.

8 dec 2010, kl 11:35
0

Annons

Det är forskare vid Cochraneinstitutet som sammanställt resultatet av 60 studier som undersökt effekten av sublingual administrering av immunoterapi mot hösnuveliknande allergier. Personer som drabbas av pollen- och dammallergier med klassiska hösnuvesymptom behandlas vanligen med antihistaminer eller kortison. Men i fall då detta inte hjälper förekommer också immunoterapi. Traditionellt har detta getts i form av injektioner men finns också som tabletter eller droppar som placera under tungan.

I sin genomgång konstaterar Cochraneforskarna att den sublinguala immunoterapin signifikant minskade symptomen av allergisk rhinitis och behov av andra läkemedel, jämfört med placebo. De drar även slutsatsen att behandlingsformen kan bedömas vara säker för barn och att det i många fall är bekvämare än att ge injektion.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng