Annons

Hormonspiral får subvention

TLV har ändrat sig och har nu beslutat att hormonspiralen Jaydess ska ingå i läkemedelsförmånerna.

1 jun 2015, kl 09:44
0

Annons

En långverkande hormonspiral ingår nu i högkostnadsskyddet.

För ett par år sedan beslutade Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, att hormonspiralen Jaydess (levonorgestrel) inte skulle subventioneras. Skälet, enligt TLV, var att spiralen kostade mer samtidigt som den var mindre effektiv än en annan spiral som redan var subventionerad.

TLV skriver angående det nya beslutet om subvention att företaget Bayer nu lyckats visa att Jaydess har fördelar jämfört med andra preventivmedel som idag subventioneras.
Till exempel har spiralen låg hormondos, är liten i storlek och naturlig hög följsamhet vilket gör att den speciellt passar yngre kvinnor.

I och med beslutet om subvention av Jaydess kommer kvinnor mellan 16 och 25 år få tillgång till preventivmedlet via den speciella ungdomssatsningen där kvinnor betalar en schablonavgift på 100 kronor om året.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng