Hon blir farmaceuternas nya förbundsdirektör

Sveriges Farmaceuter har sedan slutet av förra året saknat en ordinarie förbundsdirektör. Nu har man tillsatt tjänsten.

13 maj 2016, kl 10:58
1

Annons

Jenny Harlin

Jenny Harlin blir ny förbundsdirektör på Sveriges Farmaceuter. Hon kommer närmast från tjänsten som kanslichef och ombudsman på förbundet Reservofficerarna där hon arbetat sedan 2014. Dessförinnan har hon arbetat som journalist och chef inom media på bland annat Svenska Dagbladet, Värnpliktsnytt och TV4.

– Jag ser fram emot att leda ett kansli med hög sakkunskap i såväl professionsfrågor som arbetsrättsliga frågor. Farmaceuterna är bokstavligen livsviktiga. Det är de som är experter på läkemedel och vet hur den enskilde får nytta av sitt läkemedel, säger Jenny Harlin i ett pressmeddelande.

Tjänsten som förbundsdirektör innehades tidigare av Kristina Niemi som i början på november förra året lämnade sitt uppdrag med kort varsel. Sedan dess har förbundets ordförande Kristina Fritjofsson varit tillförordnad förbundsdirektör.

Jenny Harlin tillträder tjänsten den 1 september.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Har inget emot Jenny Harlin, men förvånad över en sak. Att en sådan administrativ tjänst besätts av en icke-apotekare. Administration har ju varit svenska apotekarens huvudinriktning fram till monopolet föll. Att vi inte själva erkänner vår förträfflighet, som administratör är illa. Men som kår kan man ju säga att efter monopolet kom i början av 70-talet har vi väntat på räddaren utifrån likt Jesu återkomst, som skall ge oss ett meningsfyllt arbetsliv. Kanske Jenny representerar detta. Före monopolet av väl apoteksinnehavaren både Jesus och Gud i samma person. Andra tider nu.