Hälsodrycker nästa steg för Sanofi

Läkemedelsföretaget Sanofi har inlett ett samarbete med läskjätten Coca-Cola. Företagen ska utveckla hälsodrycker tillsammans.

18 okt 2012, kl 10:41
0

Annons

Foto: iStockphoto

Läkemedelsföretaget Sanofi förbereder sig för en rad patentförluster, till exempel Plavix och Lovenox (Klexane i Sverige). Det har fått företaget att leta efter nya affärsområden. 

Ett sådant är hälsoprodukter och företaget har nu inlett ett pilotprojekt tillsammans med Coca-Cola om att utveckla hälsodrycker. Beautific Oenobiol, som hälsodryckerna kallas, ska ge konsumenterna bättre hy, starkare hår, viktminskning och mer vitalitet, skriver The Wall Street Journal. Dryckerna innehåller mineralvatten, fruktjuice och andra näringsämnen.

Till en början ska produkterna säljas på apotek i Frankrike, och om de blir en succé kan dryckerna börja säljas i fler europeiska länder.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng