Han är ny ordförande i Sveriges apoteksförening
Gustav Hasselgren.

Han är ny ordförande i Sveriges apoteksförening

Sveriges apoteksförening har valt Gustav Hasselgren, vd för Apohem, till ny ordförande i föreningens styrelse.

17 sep 2021, kl 09:35
0

Annons

Sveriges apoteksförening har utsett Gustav Hasselgren till ny styrelseordförande. Han efterträder Anders Torell som varit ordförande sedan 2019.

Ordförandebytet beror på att Anders Torell nyligen beslutat lämna vd-posten på Kronans apotek. Styrelsen i Sveriges apoteksföreningen ska bestå av de verkställande direktörerna i samtliga medlemsföretag, samt ordföranden i Sveriges oberoende apoteksaktörers förening. Därför lämnar Anders Torell som en följd av sitt avgångsbeslut även apoteksföreningens styrelse.

Hans efterträdare på ordförandeposten, Gustav Hasselgren, är vd för Axfood-ägda Apohem, ett helt nätbaserat apotek.

– Konkurrensen är stor inom apoteksbranschen i Sverige och det gör att vi aktörer ständigt behöver utveckla vårt erbjudande till kund. Samtidigt finns det stora gemensamma frågor inom exempelvis regulatoriska frågor, utbildning och miljö där Sveriges apoteksförening fyller en viktig funktion för hela branschens utveckling, säger Gustav Hasselgren i en presskommentar.

Apohem blev medlemmar i Sveriges Apoteksförening 2019 och sedan dess har Gustav Hasselgren ingått i organisationens styrelse.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng