GSK vill sälja Alli

Glaxosmithkline kommer att göra sig av med delar av sitt receptfria
sortiment. Bantningspreparatet Alli är en av de produkter som företaget
vill sälja innan årets slut.

20 apr 2011, kl 11:08
0

Företaget meddelar att den planerade försäljningen är en del i at strömlinjeforma verksamheten och att fokusera på områden som tillväxtmarknader. Planen för Glaxosmithkline, GSK, är att göra sig av med delar av det receptfria sortimentet som säljs främst i Europa och USA.

Bland produkterna som de nu letar köpare till finns viktminskningspreparatet Alli (orlistat), Zantac (ranitidin) mor halsbränna och en serie vitaminer och kosttillskott. Flera av produkterna är storsäljare med enligt Pharma Times anser GSK trots det att verksamheten kommer att må bättre av att dra ner på sin produktportfölj.

Ungefär samtidigt som GSK meddelade sina planer har den inflytelserika amerikanska medborgarorganisationen, Public Citizen, vänt sig till FDA och krävt att både Alli och den receptbelagda varianten Xenical, dras in. Anledningen är rapporter om njur- och leverskador i samband med behandling.

Företaget uppger att de kommer att börja leta efter intresserade köpare den närmaste tiden och att försäljningen kommer att vara klar vid slutet av 2011.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng