Annons

GSK påbörjar studier med H1N1-vaccin

Glaxosmithkline, som ska producera pandemivaccin till Sverige, har nu inkluderat friska frivilliga personer till sin första kliniska prövning av
vaccinet. Totalt räknar företaget med att testa H1N1-vaccinet på 9000
personer.

17 aug 2009, kl 11:29
1

Annons

Prototypen till GSK:s vaccin mot den nya influensan, H1N1, är redan godkänd under namnet Prepandix. Studierna som ligger till grund för det godkännandet är gjorda med antigen mot fågelinfluensan, H5N1. För att försäkra sig om att det inte sker några förändringar i säkerheten när man byter ut virusstammen H5N1 till H1N1 måste GSK snabbt göra nya kliniska prövningar.

Företaget meddelar nu att de samlat in personer till den första kliniska prövningen. I den kommer 128 vuxna personer i Tyskland få två doser av vaccinet med 21 dagars mellanrum. Data från denna första studie kommer att kunna lämnas in till myndigheter i början av september.

Samtidigt håller GSK på att samla in personer till totalt 16 kliniska prövningar med sammanlagt 9000 personer som ska påbörjas under hösten. Bland annat ska de kontrollera säkerheten på nyfödda, barn och äldre personer.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer