Godkänt som kombination

Daklinza får nu användas som kombinationsbehandling mot hepatit C av genotyp 1, 2, 3 och 4 i EU.

28 aug 2014, kl 09:26
0

EU-kommissionen har godkänt Bristol-Myers Squibbs hepatit C-läkemedel Daklinza, daklatasvir, för behandling av hepatit C av genotyp 1, 2, 3 och 4. Daklinza är godkänt som en kombinationsbehandling och ska användas tillsammans med andra läkemedel mot hepatit C. Det är också den första NS5A-hämmaren som godkänns i EU. 

Godkännandet är bland annat baserat på en studie där daklatasvir testats i kombination med sofosbuvir på patienter med hepatit C av genotyp 1, 2 och 3 där patienter som inte svarat på tidigare behandling med telaprevir eller boceprevir ingick. Mellan 89 till 99 procent av patienterna hade virologisk respons efter 12 veckors behandling.  

EU-kommissionen har även godkänt en utökad indikation för Pfizers blodförtunnande läkemedel Eliquis, apixaban. Eliquis är nu också godkänt för behandling av djup ventrombos och lungembolism. Läkemedlet är sedan tidigare godkänt för förebyggande behandling av bland annat stroke.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng