Goda nyheter på diabeteskongress

En ny version av Lantus var bättre på att kontrollera blodsockernivåerna under hela dagen och patienter gick ned mycket i vikt med Lillys diabeteskandidat.

25 jun 2013, kl 08:44
0

Vid American Diabetes Associations konferens i Chicago presenterades flera positiva nyheter för diabetespatienter.

Sanofi har utvecklat en förbättrad version av Lantus, företagets storsäljande insulinläkemedel mot diabetes typ II. U300, som kandidaten heter, är liksom Lantus, ett syntetiskt insulin som ges via injektion. 

I en fas III-studie visade sig U300 kontrollera och sänka blodsockernivåerna på samma sätt som Lantus, men minskade risken för nattligt lågt blodsocker med 21 procent. Biverkningarna var samma som rapporterats för Lantus.

Lilly presenterade också positiva fas III-data för diabeteskandidaten dulaglutid. Studierna visade att injektionen, som tas en gång i veckan vid diabetes typ II, var bättre på att kontrollera blodsockernivåerna än tre andra vanliga diabetesläkemedel, Byetta, Januvia och metformin. Patienterna som behandlades med dulaglutid gick även ned dubbelt så mycket i vikt som de patienter som behandlades med Januvia. 

Baserat på studieresultaten planerar Lilly att ansöka om godkännande för dulaglutid i USA senare i år.

Även GSK presenterade positiva data och visade att albiglutid nådde sitt primära mål i alla fem fas III-studier. Däremot visade en studie att läkemedelskandidaten inte var mer effektiv än pioglitazon. Företaget har redan ansökt om godkännande för albiglutid i USA och EU. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng