Annons

Glömde fråga om andra läkemedel

Personalen i egenvården frågade inte om kunden använde andra läkemedel, vilket resulterade i sjukhusvistelse i flera dygn för kunden.

29 okt 2014, kl 09:00
1

Annons
En äldre person med ryggont rekommenderades av apotekspersonalen läkemedel med diklofenak. Enligt kunden frågade personalen varken om kundens hälsotillstånd eller annan läkemedelsanvändning.

Men kunden led av hjärtsvikt och tog blodförtunnande läkemedel. Användningen av diklofenak resulterade i ökad hjärtsvikt och kunden blev så sjuk att hen behövde vårdas på sjukhus i flera dygn. Kunden är nu återställd.
Vem i personalen som missat att förhöra sig om kundens eventuella sjukdomar och läkemedelsanvändning går inte att i efterhand fastställa. 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Det framgår inte av ovanstående text om det gällde tabletter eller gel med diklofenak. Jag har själv köpt både Voltaren, Eeze och Diklofenak gel på apoteket vid flera tillfällen och aldrig blivit tillfrågad om vare sig sjukdomar eller annan läkemedelsanvändning. Över huvud taget brukar personalen aldrig fråga om sådant.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng