Global vaccingrupp ber om ytterligare 7,5 miljarder dollar

Med 7,5 miljarder dollar till kan ytterligare 300 miljoner barn vaccineras och 6 miljoner liv sparas.

21 maj 2014, kl 10:51
0

Det är den globala vaccinorganisationen GAVI (Global Alliance for Vaccines and Immunisation) som vädjar till globala filantroper och höginkomstländer att bidra med ytterligare pengar till organisationens vaccinationsstöd.
-Vi står inför en historisk möjlighet att stödja länder att bygga hållbara immuniseringsprogram som kommer att skydda generationer av barn, säger gruppens ordförande Dagfinn Høybråten
 i ett uttalande.

GAVI backas upp av Bill & Melinda Gates Foundation, Världshälsoorganisationen WHO, Världsbanken, UNICEF och regeringar för att erbjuda rabatterade immuniseringsprogram till befolkningar som inte har råd med företagens priser.

Organisationens program gäller i låginkomstländer för vanliga dödliga sjukdomar som lunginflammation, diarré och livmoderhalscancer. Sedan lanseringen av programmet 2000 har cirka 6 miljoner liv sparats, enligt organisationens beräkningar.

GAVI använder sina givares bidrag till att förhandla med läkemedelsföretag om lägre vaccinpriser till fattiga. Enligt GAVI har dess inflytande på vaccinmarknaden lett till en 37-procentig minskning av vaccinkostnaderna för länder som fått del av organisationens program.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng