Generika på sikt

Generikareformen har varit framgångsrik. Pengar har sparats åt stat och konsumenter och inga större nackdelar har rapporterats. Finns det långsiktiga problem? Ett sådant kan skadeståndskrav utgöra. Vem skall konsumenten stämma om man upptäckt bestående biverkningar efter att en längre tids medicinerande med ?samma? medicin från tre leverantörer? Ett annat problem kan vara placeboeffektens minskande roll. […]

24 sep 2004, kl 17:19
0

Annons

Generikareformen har varit framgångsrik. Pengar har sparats åt stat och konsumenter och inga större nackdelar har rapporterats. Finns det långsiktiga problem? Ett sådant kan skadeståndskrav utgöra. Vem skall konsumenten stämma om man upptäckt bestående biverkningar efter att en längre tids medicinerande med ?samma? medicin från tre leverantörer? Ett annat problem kan vara placeboeffektens minskande roll. Att hålla sig till en astmamedicin hjälper kanske mer än att kryssa mellan olika beroende på dagsnoteringarna.

Varumärken är investeringar i förtroende, men generika konkurrerar inte med förtroende utan med pris.

Anders Cronlund

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng