Genentech accepterar bud från Roche

Genentech accepterar bud från Roche

Efter en utdragen budgivning har styrelsen i det amerikanska
bioteknikföretaget Genentech accepterat ett pris från det schweiziska
läkemedelsföretaget Roche. Affären betyder att Roche blir ägare till
samtliga av aktierna i Genentech.

12 mar 2009, kl 14:23
0

Schweiziska Roche sällar sig till skaran av läkemedelsföretag som satsar på ägande inom bioteknik. Efter en segdragen budstrid har styrelsen för Genentech nu gått med på ett pris på 46,8 miljarder dollar motsvarande 95 dollar per aktie enligt ett pressmeddelande i dag.  Roches första bud lades i juli i fjol och var värt 43,7 miljarder dollar. Affären innebär att Roche förvärvar de 44 procent av aktierna som de inte redan äger.

Bolagen har haft ett tätt samarbete i 18 år och vill nu skapa ett ledande bolag inom innovativ hälso- och sjukvård. Enligt Wall Street journal är en anledning till de sega örhandlingarna att det i april publiceras en studie om Genentechs cancerpreparat Avastin (bevacizumab). Om resultaten blir positiva har Roche varit bekymrade över att Genentechs aktieägare skulle kräva ett högre bud.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng