OAB räknar med försäljning efter sommaren

Intresset för att köpa apotek är stort bland småföretagare, det visar
den enkät som Apoteket Omstrukturering gjort. Över 800 personer har
uppgett intresse för att köpa ett eller flera apotek, men de kommer att
få vänta till efter sommaren.

12 mar 2009, kl 13:21
0

Den enkät som Apoteket Omstrukturering, OAB, gick ut med i slutet av februari har reden genererat omkring 1200 svar. Av dessa uppger 850 personer att de är intresserade av att köpa ett eller flera apotek. Av de intresserade är 60 procent kvinnor och 80 procent är idag anställda av Apoteket AB, uppger OAB. Resten av anmälningarna kommer i stor utsträckning från ägare och butikschefer inom dagligvaruhandeln.

Nya anmälningar kommer in till OAB fortlöpande.
–  Enkäten ligger fortfarande ute på vår hemsida och alla som vill göra en intresseanmälan för att köpa apotek ska göra det via oss, säger Herbert Rock, informationsansvarig på OAB.

Men både småföretagare och stora kedjor som planerar att köpa ett eller flera av statens apotek kommer att få vänta. Först efter att riksdagen beslutat om omregleringen, vilket förväntas ske den 29 april, kommer OAB att kunna ge information om hur de apotekskluster som ska säljas ser ut. Enligt Henrik Rock kommer det att bli tidigast efter sommaren, men någon exakt tid inte är fastställd.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng