Gemensamma kriterier för sjukhusapotek

Alla sjukhus ska ha tillgång till en sjukhusapotekare menar den europeiska organisationen för sjukhusapotekare.

19 maj 2014, kl 10:33
0

Den europeiska organisationen för sjukhusapotekare, EAHP, har enats om ett fyrtiotal kriterier för sjukhusapotek. Dessa bör uppfyllas inom det europeiska sjukvårdssystemet i samarbete med tvärvetenskapliga team för att garantera en säker, effektiv och optimal användning av läkemedel anser EAHP.

I organisationen där Sektionen för sjukvårdsfarmaci inom Apotekarsocieteten är medlem, har kriterierna tagits fram med hjälp av medlemsorganisationer men också tillsammans med patientföreningar och vårdorganisationer.

Bland kriterierna finns också krav på att sjukhusapotekare ska delta fullt ut i beslut som gäller till exempel rådgivning, genomförande och uppföljning av läkemedelsförändringar. Bland kriterierna finns också krav på att sjukhusapotekaren ska ha tillgång till patientens journal.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng