Fyra veckor var för kort

Ett försök att med en ny kombination korta behandlingen av hepatit C till fyra veckor var för kort enligt en ännu inte publicerad studie.

10 nov 2014, kl 11:40
0

Resultatet som presenterades i anslutning till en konferens i Boston om leversjukdomar visade sig fungera dåligt då många av patienterna återföll i sin hepatit.

I den här studien var det läkemedelsföretaget Merck som försökte minska behandlingstiden genom att kombinera Gileads Sovaldi, sofosbuvir med en egen kandidat med substanserna grazoprevir och elbasvir. I studien med 31 patienter som tidigare inte behandlats för sin hepatit C, var det bara lite drygt 38 procent av patienterna som visade en utläkning efter fyra veckors behandling.

Flera företag arbetar nu med att hitta behandlingar som ytterligare kan minska behandlingstiden för patienter med hepatit C, samtidigt som man kan bota över 90 procent. Idag är behandlingstiden beräknad till 12 -24 veckor, vilket är betydligt kortare än den tidigare behandlingen med interferon.
Ett i USA nyligen, och troligen snart i Europa, godkänt kombinationspreparat, Harvoni med sofosbuvir och ledipasvir kräver åttaveckors eller längre behandling.
I den vid konferensen presenterade studien ska, enligt Reuters nyhetsbyrå, den nya kombinationen också ha krävt åtta veckors behandling för en läkningsprocent på över 90 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng