Fyra nya hemliga avtal

Expertgruppen för nya läkemedel rekommenderar landstingen att använda fyra läkemedel mot olika cancersjukdomar.

12 nov 2014, kl 12:44
0

NLT-gruppen vid Sveriges Kommuner och Landsting har kommit med nya rekommendationer. En rekommendation gäller Abraxane, nab-paklitaxel. NLT rekommenderar läkemedlet som första linjens behandling av vuxna patienter med spridd bukspottkörtelcancer. Företaget Celgene har erbjudit landstinget ett lägre pris på Abraxane.

Landstingen rekommenderas även att fortsätta använda Zytiga, abirateron, vid metastaserad kastrationsresistent prostatacancer enligt det befintliga avtal de har med Janssen. Avtalet, som är pay-for-performance, går ut vid årsskiftet men kan förlängas till dess att nya förhandlingar är klara.

NLT rekommenderar även att Xtandi, enzalutamid, används som ett alternativ till Zytiga. Astellas har erbjudit landstingen ett lägre pris.

Även Caprelsa, vandetanib, får tummen upp vid indikationen aggressiv och symtomatisk medullär tyroideacancer hos patienter med icke-resektabel, lokalt avancerad eller metastaserad sjukdom. Även Astrazeneca har erbjudit landstingen ett avtal om lägre pris. 

Avtalen mellan landstingen och läkemedelföretagen är hemliga, och därför är de nya priserna inte kända.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng