Frankrike satsar på forskning om åldrande

Det franska forskningdepartementet har beslutat upprätta ett ?långt-liv-institut? för att uppmuntra forskning om åldrandet och dess sjukdomar.

24 jan 2002, kl 13:56
0

Institutet ska vara ett samordnande centrum för en rad forskningsinstitut, universitet och patientföreningar och forskningen ska inriktas på fyra huvudområden. Det första området är kognitiva funktioner som minne, språk och logiskt tänkande hos personer över 65 år. Man ska också mäta vaskulärt åldrande och dess patologi. Alla kända genetiska faktorer ska undersökas och deras inflytande utvärderas.
Projekt i det andra området ska koncentreras på att ta fram djurmodeller som kan användas för åldersforskning. De ska ingå i en nationell databas som ska inrättas vid universitetet i Montpellier.
Det tredje området är sensoriska handikapp som hör till åldrande som syn, hörsel och problem i rörelseapparaten. Tillsammans med grå och grön starr har åldersrelaterad degeneration av gula fläcken blivit den vanligaste orsaken till blindhet i Frankrike. Ett centrum för forskning kring gula fläcken ska inrättas för att utveckla nya strategier för behandling. Området hörselproblem ska särskilt inriktas på att definiera den molekylära basen för hörselnedsättning.
Det fjärde området ska studera användning av informationsteknologi när det gäller att förbättra den fysiska och psykiska statusen hos äldre människor.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng