Annons

Från Riksstämman: Aventis tog priset ? som vanligt

För tredje gången på fyra år får Aventis en av Läkemedelsvärldens utmärkelser för sin monter på Riksstämman. Första året, 2000, vann man förstapriset i särklass och i fjol blev det ett lika klockrent jumbopris (se LMV 1-2/03).

23 jan 2004, kl 13:47
0

Med sin monter med fokus på insulinanalogen Lantus på 2003 års riksstämma återtar Aventis förstaplatsen. Man lyckades på ett föredömligt sätt överföra sin Lantus-slogan ?lugnt och tryggt? till sitt kvadratiska rum i ett hörn av läkemedelsföretagens avdelning Pharmatrium.

? Det var en vilsam atmosfär i montern och man fick ett bra bemötande. Jag tycker att montern var en av de absolut bästa, säger Eva Lindberg, skolläkare från Stockholm, efter ett besök hos Aventisfolket.

I montern bjöds bland annat på smoothies, kaffe, avkopplande bildvisning från norska fjällen och professionell handmassage. Den medicinska kopplingen i aktivitetsutbudet ? alltid ett krav för Läkemedelsvärldens hedersomnämnande ? fanns bland annat i form av möjligheten till mätning av personligt HbA1c-värde.

Jumbopriset för årets sämsta monter delas i år av ett par mindre läkemedelsföretag som bidrog med ganska anskrämliga montrar med mediokert innehåll.

Dessa företag lär dock haft betydligt mindre resurser till förfogande än läkemedelsjättarna, och en gör som bekant så gott en kan. Därför förblir ingen av jumbopristagarna nämnd och ingen glömd.