Förstoppning kopplat till depression

Engelska forskare har gjort en studie på 34 kvinnor mellan 19 och 45 år som hade lidit av förstoppning i fem år eller mer. Personerna fick besvara ett omfattande frågeformulär. Dessutom mättes rektalt blodflöde, som visar funktion av nervimpulser från hjärnan, med ultraljudsteknik. Resultaten visar att kvinnor med förstoppning genomgående hade sämre hälsa än kvinnor […]

21 aug 2001, kl 18:01
0

Annons

Engelska forskare har gjort en studie på 34 kvinnor mellan 19 och 45 år som hade lidit av förstoppning i fem år eller mer.
Personerna fick besvara ett omfattande frågeformulär. Dessutom mättes rektalt blodflöde, som visar funktion av nervimpulser från hjärnan, med ultraljudsteknik.

Resultaten visar att kvinnor med förstoppning genomgående hade sämre hälsa än kvinnor utan förstoppning. De kände sig också mindre feminina och tyckta att det var svårare att inleda intima relationer.

Reducerat rektalt blodflöde var också starkt kopplat till oro och depression.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng