Förlikning i pilotfall om bensodiazepiner

Det slutade med förlikning i målet mellan Region Skåne och den person som ansett sig felbehandlad med bensodiazepiner. Uppgörelsen innebär att landstinget gått med på att betala 20 000 kronor.

23 mar 2004, kl 14:02
0

Annons

En patient stämde förra året sjukvården i Skåne och begärde en halv miljon kronor för de skador som han ansåg sig ha fått på grund av felaktig behandling med bensodiazepiner.

Fallet som, om det blivit en huvudförhandling blivit det första i Sverige, slutade med förlikning. Den innebär att Region Skåne betalar patienten 20 000 kronor.

Michael Wilensky, klientens ombud, vill inte beskriva förlikningen som ett misslyckande.

– Nej, det tycker jag inte man kan säga. Båda parter gjorde en riskbedömning. Det hade blivit en dyr rättegång för den som förlorat målet med tanke på alla professorer, experter och läkare som skulle ha uppträtt i salen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng