Förlängde överlevnaden i fas III-studie

Ramucirumab ökade den progressionsfria överlevnaden i lungcancer. Nu planerar Lilly att ansökan om godkännande för substansen.

20 feb 2014, kl 12:45
0

I fas III-studien REVEL ingick fler än 1 200 patienter med icke-småcellig lungcancer vars sjukdom försämrats efter kemoterapi. Patienterna randomiserades till behandling med antingen ramucirumab eller placebo i kombination med docetaxel. 

De patienter som behandlades med ramucirumab hade en ökad total överlevad men också en signifikant förbättring av den progressionsfria överlevnaden, jämfört med placebo.

Förra året presenterade Lilly studiedata som visade att ramucirumab tillsammans med paclitaxel förlängde överlevnaden i magsäckscancer, men inte någon effekt vid bröstcancer.

Lilly planerar att ansöka om godkännande för ramucirumab mot magsäckscancer i EU och USA under 2014, och skriver i pressmeddelandet att man även tänker inkludera data från REVEL-studien till myndigheterna. 

Resultaten från fas III-studier av ramucirumab mot cancer i tjocktarmen, levern och lungorna väntas senare i år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng