Företag går ihop om cancerforskning

Pfizer, Merck & Co och Eli Lilly bildar ett gemensamt, oberoende, företag för att göra cancerforskningen i Asien mer effektiv.

24 feb 2010, kl 13:57
0

Annons

De tre stora läkemedelsföretagen Pfizer, Merck & Co och Eli Lilly meddelade på tisdagen att de gemensamt bildar en icke-vinstdrivande enhet för cancerforskning, Asian Cancer Research Group. Meningen är att enheten ska fokusera på forskning om läkemedel mot de vanligaste cancerdiagnoserna  i Asien som lung- och mag-tarmcancer.

Företagen har inte gått ut med hur mycket pengar som de satsar i projektet. En av sakerna de ska göra är att under de kommande två åren upprätta en databas som ska göras tillgänglig för forskare inom området.  I ett pressuttalande säger företagen att målet med den gemensamma forskningsenheten är att öka kunskaperna om prevalensen av cancer i Asien och att snabba på utvecklingen av läkemedel.

De säger också att 40 procent av patienterna med lungcancer har en mutation som är sällsynt hos västlänningar. Detta tyder på att det behövs ett annat angreppssätt för att få bukt med cancern hos asiaterna. Satsningen på mag-tarmcancer beror på att det är den näst vanligaste cancerformen i världen och skördar fler än 630 000 personer varje år.

Förra året gick Pfizer och Glaxosmithkline ihop i ett forskningssamarbete om behandlingar för patienter med hiv.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng