Flera kommittéer går över till generiskt Norvasc

I och med att patentet på Norvasc gått ut kommer Halland med flera läkemedelskommittéer att gå över till att som första preparat bland kalciumflödeshämmarna rekommendera Norvasc generiskt som är 30 procent billigare än det tidigare rekommenderade Plendil.

15 feb 2006, kl 12:36
0

Annons

Amlodipin (Norvasc) är ett av världens mest sålda hypertoniläkemedel. Amlodipin och felodipin (Plendil) anses farmakologiskt likvärdiga, men amlodipin är i stora blodtrycksstudier som Allhat, Value, Ascot bättre dokumenterat.

Tidigare när amlodipin kostade sex till sju gånger mer än felodipin har den bättre dokumentationen inte ansetts tillräcklig för att motivera en rekommendation. Men enligt informationsläkare Anders Hernborg kommer läkemedelskommittén i Halland och troligen fler nu att övergå till generiskt amlodipin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng