Fler apotek säger nej till praktiklön

Det blir inte heller någon ersättning för apotekarstudenter som gör praktik på Medstop eller Apotek Hjärtat i höst. Tidigare har Apoteket AB fattat samma beslut.

15 feb 2011, kl 11:13
0

Annons

Apotekarstudenter som börjar sin praktik på Medstop eller Apotek Hjärtat i höst kommer inte att få någon ersättning. Det är samma beslut som Apoteket AB tidigare fattat.
? Vi har tittat på hur det är för andra praktikanter, både inom apoteksvärlden som receptarier och apotekstekniker liksom andra yrkeskategorier och det vanliga är att det inte utgår någon ersättning, säger Gunilla Winlund på Medstop.

Och på Apotek Hjärtat konstaterar man att på jämförbara utbildningar i Europa utgår inte heller någon ersättning när praktiken ligger inom utbildningen. Kronans Droghandel har ännu inte fattat något beslut i frågan, men kommer att göra det under februari.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng