Annons

Felaktigt påstående om Livets Ords syn på sjukdom

I Läkemedelsvärlden nr 11 2001 sidan 50 läste jag recensionen "Islam tycks brottas med samma existentiella frågor som väst" av Anders Cronlund från Läkemedelsakademin. Jag reagerade över påståendet "Allvarliga sjukdomar ses som Allahs prövning eller straff och får uthärdas. Det påminner om Livets Ords idéer". Var har Anders Cronlund fått detta ifrån? Jag har själv […]

23 feb 2002, kl 15:37
0

I Läkemedelsvärlden nr 11 2001 sidan 50 läste jag recensionen "Islam tycks brottas med samma existentiella frågor som väst" av Anders Cronlund från Läkemedelsakademin. Jag reagerade över påståendet "Allvarliga sjukdomar ses som Allahs prövning eller straff och får uthärdas. Det påminner om Livets Ords idéer". Var har Anders Cronlund fått detta ifrån?

Jag har själv gått på Livets Ords bibelskola och de undervisar inte att sjukdomar är Guds prövning eller straff som får uthärdas. Däremot säger man att det inte är Guds vilja att vi ska vara sjuka, utan han vill bota oss om vi bara vill vända oss till honom, på samma sätt som Jesus botade alla som kom till honom. Det betyder inte att man är emot medicin och läkarhjälp. De är också ett Guds redskap.