Fel om antidepressiva

I ett nummer av tidningen Konsumentrapport från i somras för Åsa Moberg fram osanningar om depressionsbehandling. Hon skriver i sin krönika att samtalsterapi är lika effektiv och ger färre biverkningar än medicinering. Slutsatserna i SBUs rapport från februari om behandling vid depressionssjukdomar säger att vid lindrig och måttlig depression hos vuxna är kognitiv terapi respektive […]

22 okt 2004, kl 19:11
0

Annons

I ett nummer av tidningen Konsumentrapport från i somras för Åsa Moberg fram osanningar om depressionsbehandling. Hon skriver i sin krönika att samtalsterapi är lika effektiv och ger färre biverkningar än medicinering. Slutsatserna i SBUs rapport från februari om behandling vid depressionssjukdomar säger att vid lindrig och måttlig depression hos vuxna är kognitiv terapi respektive kognitiv beteendeterapi lika effektiv som tricykliska antidepressiva samt sannolikt lika effektiv som SSRI. Men effekten av läkemedel inträder snabbare, vilket är en fördel.
I sin motvilja mot läkemedelsindustrin påstår Moberg dessutom att Zoloft är en av Astras storsäljare. AstraZeneca skulle nog önska att så var fallet!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng