Förbundsdirektören lämnar Sveriges farmaceuter
Eva Arlander.

Förbundsdirektören lämnar Sveriges farmaceuter

Turbulensen har bidragit, säger förbundsdirektör Eva Arlander om beslutet att säga upp sig.

22 jan 2021, kl 10:14
0

Sveriges farmaceuters förbundsdirektör Eva Arlander har sagt upp sig, rapporterar förbundstidningen Svensk farmaci. Eva Arlander började på jobbet i april i fjol och lämnar alltså förbundet efter mindre än ett år.

De senaste månadernas motsättningar bland förbundets förtroendevalda har bidragit till hennes beslut.

– Turbulensen som har varit under hösten har påverkat mitt beslut. Det är ett beslut som har mognat fram hos mig under hösten, helt enkelt, säger hon till Svensk farmaci.

Den turbulens hon talar om blev tydlig utåt i samband med fullmäktige i september i fjol. Då gick, som Läkemedelsvärlden rapporterat, delegaterna från förbundets apotekssektion emot valberedningens förslag att välja om den tidigare ordföranden Ulf Janzon. Apotekssektionen nominerade motkandidaten Sandra Jonsson som blev vald vid en sluten omröstning.

Vissa av de övriga som var föreslagna av valberedningen hoppade då av. Därför bordlades val av övriga styrelsemedlemmar till ett kommande extra fullmäktigemöte. Detta extra fullmäktige har förbundet nyligen tvingats skjuta upp på grund av att valberedningen inte lyckas få fram nya styrelsekandidater.

Under tiden fungerar den tidigare styrelse, men med Sandra Jonsson som ordförande, som interimsstyrelse.

Det är alltså i denna situation som förbundsdirektör Eva Arlander bestämt sig för att sluta. Hon förhandlar nu med förbundet om hur lång uppsägningstid hon ska ha.

Förbundets ordförande Sandra Jonsson säger till Svensk farmaci att hon beklagar förbundsdirektörens beslut och att rekryteringen av en efterträdare ännu inte startat.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng